30 νέοι Δωρητές Μοσχεύματος στο Μητρώο του ΕΟΜ

Created: 12 February 2011

¨Η χαρά των άλλων σπανίως αποτελεί το πρώτο μας μέλημα. Πάντοτε όμως παραμένει το τελευταίο μας καταφύγιο¨ Χ. Α. Χωμενίδης.
Και όμως αυτή την παραδοχή εμείς εδώ στην Κοζάνη την οδηγούμε σε αχρηστία, είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, με όλες τις ανασφάλειες, τους προβληματισμούς, την άγνοια που μέχρι τώρα επικρατούσε και επικρατεί γύρω από τη Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών), που είμαι σίγουρος πως σύντομα η Κοζάνη θα είναι η πρωτοπόρα δύναμη στη Δωρεά Ζωής, στη Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων.

 

Επιμένουμε στον όρο Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα, για να δώσουμε ακριβώς το στίγμα, τη διαφορά του τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και τι πλέον ισχύει. Ο Μυελός των Οστών συλλέγετε από τα οστά της λεκάνης ή του στέρνου, ενώ τα Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα συλλέγονται από τη φλέβα σχεδόν όπως στην Αιμοδοσία, χωρίς νάρκωση, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Αν μπορεί να θεωρηθεί ταλαιπωρία, το να Σώζεις!!! Να κρατάς στη Ζωή έναν Άνθρωπο.
Ήδη στην πρώτη εξόρμηση του 2011 μπήκαν 30 άτομα, υποψήφιοι δωρητές στην Εθνική δεξαμενή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και μέσω αυτού στην Παγκόσμια Δεξαμενή.
*Ξεκίνησε ήδη η λίστα για την επόμενη οργανωμένη προσπάθεια. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο για προγραμματισμό Νικ. Πλακοπίτη 11, Φαξ-τηλ:2461038177 κινητό: 6977337561).
** Επισημαίνουμε ότι πλέον δίνουμε Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα από την φλέβα όπως δίνουμε Αίμα.





Login

ΚΕΔΜΟΠ