«Η Ζωή μας Ενώνει» Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Created: 14 June 2015

 «Η Ζωή μας Ενώνει». Το μήνυμα αυτό εστιάζει στην ιδέα ότι καθένας από μας είναι κομμάτι του άλλου στα δύσκολα. Στη ζωή είμαστε όλοι μαζί, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου,   «Μόνος σου ούτε στον Παράδεισο! » λέει η σοφή λαϊκή παροιμία.

Για εμάς τους Εθελοντές Δωρητές Ζωής, το μήνυμα αυτό είναι το πιστεύω μας,  «Η Ζωή μας Ενώνει».

Η Ζωή μας ενώνει με αυτούς που παίρνουν από το Αίμα μας δύναμη για να ζήσουν.

 

Η Ζωή μας ενώνει με αυτούς που χρειάζονται Αίμα, Αιμοπετάλια, Αρχέγονα Αιμοποιητικά κύτταρα (Μυελό των Οστών ή Βλαστοκύτταρα) ή ακόμα και Ιστούς και Όργανα.

            Στις 14 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με διάφορες εκδηλώσεις, για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και τα παράγωγά του, αλλά και για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους Τακτικούς Εθελοντές μη αμειβόμενους Αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το Αίμα τους.

Με το μήνυμα «Η Ζωή μας Ενώνει», μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο ότι η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια θεϊκή πράξη, ότι οι εθελοντές αιμοδότες, που προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις φυλές, θρησκείες και ηλικίες, βάζουν τις ανάγκες των συνανθρώπων τους πάνω από τις δικές τους.

Στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Fiods), είναι να γίνουν έως το 2020 όλες οι χώρες αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Οι στόχοι που μπαίνουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι:

·            Να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των εθελοντών Αιμοδοτών, ώστε να συνεχίσουν να Αιμοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

·            Να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που έχουν καλή υγεία αλλά δε δίνουν αίμα, ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

·            Να ενθαρρυνθεί το προσωπικό των υπηρεσιών αίματος ώστε να αναγνωρίζει στους εθελοντές αιμοδότες την «ηρωική» τους πράξη κάθε φορά που προσφέρουν αίμα.

·            Να στελεχωθούν τα τμήματα αιμοδοσίας με επαρκές προσωπικό για λειτουργία επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, πρωί & απόγευμα.

·            Να πειστεί η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα την εκτίμησή της στους εθελοντές αιμοδότες και να θεσμοθετήσει τις απαραίτητες παροχές στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα για να πετύχουν το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγά του.

 

Η Ζωή μας Ενώνει!

 

*Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 από τις 11:00 θα βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης με ενημερωτικό υλικό.
Tην Κυριακή 14 Ιουνίου θα μοιράσουμε μπαλόνια για να σχηματίσουμε όλοι μαζί μια ανθρώπινη σταγόνα Αίματος, μια σταγόνα Ζωής, στις 12μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. 
Για τον σχηματισμό της ανθρώπινης σταγόνας είναι απαραίτητη η παρουσία σας, με κόκκινο ή λευκό μπλουζάκι κατά προτίμηση.

 

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

 

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Login

ΚΕΔΜΟΠ