ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Created: 23 March 2011

Η επόμενη εξόρμηση θα γίνει 29 και 30 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τη Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών), ξεπερνώντας τις ανασφάλειες, τους προβληματισμούς και μετατρέποντας την άγνοια, που μέχρι τώρα επικρατούσε γύρω από το θέμα αυτό, σε γνώση μέσα από την επικοινωνία με το Σύλλογο και τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση.


Η περιοχή της Κοζάνης είναι πια η πρωτοπόρα δύναμη στη Δωρεά Ζωής, στη Δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων. Επιμένουμε στον όρο Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα, για να δώσουμε ακριβώς το στίγμα, τη διαφορά του τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και τι πλέον ισχύει. Ο Μυελός των Οστών συλλέγεται από τα οστά της λεκάνης ή του στέρνου, ενώ τα Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα συλλέγονται από τη φλέβα σχεδόν όπως στην Αιμοδοσία, χωρίς νάρκωση, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Αν μπορεί να θεωρηθεί ταλαιπωρία, το να Σώζεις, να κρατάς στη Ζωή, έναν Άνθρωπο.


Ήδη μετά τα 30 άτομα της πρώτης εξόρμηση του 2011 μπήκαν στη Λίστα για τις 29 και 30 Μαρτίου, 18 ακόμη υποψήφιοι δωρητές στην Εθνική δεξαμενή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και μέσω αυτού στην Παγκόσμια Δεξαμενή και βέβαια μπορούν να δηλώσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, αλλά και να ρωτήσουν, να πάρουν απαντήσεις σε ότι τους απασχολεί.


Θέλουμε, καλά ενημερωμένους πολίτες που μέσα από τη γνώση θα αποφασίσουν να γίνουν Δωρητές Ζωής και όχι κάτω από συναισθηματική φόρτιση.

Δίνουμε Αγάπη στο Συνάνθρωπο με αυτές μας τις πράξεις και όχι συμπόνια και οίκτο.

Login

ΚΕΔΜΟΠ