ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Created: 30 January 2010

Μια ευχάριστη βραδιά, πέρασαν τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 στο Αναψυκτήριο στο πάρκο του Αγ. Δημητρίου με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Η συμμετοχή υπήρξε ικανοποιητική και τα μέλη του Συλλόγου χάρηκαν με αυτή την συνύπαρξη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κα Ορφανίδου Παναγιώτα, ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κ. Βασδάρης Θεόδωρος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσα Σιώμου, ιδρυτικά αλλά και νέα μέλη.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια δράσης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο Δήμο και στο Νομό Κοζάνης και το λέω αυτό γιατί στην υπόλοιπη χώρα έχουν 30 τουλάχιστον χρόνια δράσης.

Τρέχουμε λοιπόν να καλύψουμε το χαμένο χρόνο, διατρέχοντας το Νομό από άκρη σε άκρη ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για την προσπάθεια αυτή που αποτελεί για μας στόχο ζωής.

Κάνουμε έναν αγώνα ενημέρωσης για τη ¨Δωρεά Ζωής¨, σε Αίμα, Αιμοπετάλια, Μυελό των Οστών, Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα, Όργανα Σώματος.

Δεν υπάρχει εβδομάδα χωρίς ομιλία - Ημερίδα σε Σχολεία, κοινότητες Δήμους, Συλλόγους εργαζομένων ή πολιτιστικούς – Αθλητικούς .

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κοζάνης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός, αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν, ενεργεί ανιδιοτελώς, ορμώμενος από τον αλτρουισμό και την καλή διάθεση για προσφορά των μελών του και του Διοικητικού του Συμβουλίου, με αίσθημα ευθύνης τόσο προς τους Αιμοδότες, όσο και προς το κοινωνικό σύνολο !

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία μονάδας βλαστοκυττάρων στο Γ. Παπανικολάου, για όλα τα παιδάκια που χρειάζονται μόσχευμα για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους

Πέτυχε την Αδειοδότηση και Στηρίζει τη λειτουργία της μονάδας ομφαλοπλακουντιακού Αίματος για τη Βόρεια Ελλάδα στο Γ. Παπανικολάου.

Βοήθησε στην δημιουργία και οργάνωση άλλων Συλλόγων Αιμοδοτών όχι μόνο του Νομού μας αλλά και των όμορων νομών.

Είμαστε από τους λίγους που οργάνωσε ομάδα πυροπροστασίας το καλοκαίρι του2009 με 6 άτομα.

Τέλος τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν οι δότες Αιμοπεταλίων ακόμη περισσότεροι, καθώς και οι δωρητές Μυελού των Οστών και οι δωρητές Οργάνων Σώματος και βέβαια να μην πάει χαμένη καμιά μονάδα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων).

-Είμαστε Αιμοδότες, δωρητές Ζωής, από Συνείδηση και όχι από Ανάγκη, ήταν το μήνυμα της βραδιάς.

 

Login

ΚΕΔΜΟΠ