ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Created: 05 April 2012

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Νέων στην αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» με τον πρόεδρο κ. Τσαουσίδη Θεόδωρο, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κ. Καρανίκα Αναστασία, αλλά και την υπεύθυνη διασύνδεσης του ¨Μαμάτσειου¨ Γ. Νοσοκομείου με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων κ. Μπαλτά Παναγιώτα πραγματοποίησαν πρόγραμμα ενημέρωσης πάνω σε θέματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους μαθητές κυρίως των Γυμνασίων αλλά και όλων των Σχολικών Μονάδων του Νομού μας (Εσπερινά Σχολεία, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κλπ).

 

 

Τα μηνύματα, η ανταπόκριση, το ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών, αλλά και του διδακτικού προσωπικού, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη, την πρόοδο της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην περιοχή μας.

 

Η προσφορά αυτή και η διάδοση αυτής της ιδέας είναι υπόθεση όλων μας, του κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, του κάθε Έλληνα πολίτη.

 

Αυτό μπορεί να γίνει με την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσο αυτοί είναι ακόμη παιδιά, όσο βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Στην προσπάθεια αυτή επισκεφθήκαμε 15 Δημοτικά σχολεία- όπου μιλήσαμε στους Δασκάλους ώστε να λειτουργήσουν σαν ομάδα και να οργανώσουν την δική τους ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών- καθώς και 30 Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές.

Login

ΚΕΔΜΟΠ