Φιλανθρωπική και εθελοντική βραδιά στο Βελβεντό

Created: 24 July 2015

Μια μοναδική βραδιά προσφοράς για φιλανθρωπικό σκοπό δημιούργησαν και έζησαν οι Βελβενδινοί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο café Αγνάντι, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).

Μεγάλη η συμμετοχή, υπέροχα μουσικά κομμάτια από το μουσικό σχήμα ¨Οι Εκτός¨ και ιδιαίτερο το ενδιαφέρον για το θέμα της Δωρεάς Μυελού των Οστών αλλά και για άλλα θέματα δωρεάς Ζωής. Οι φίλοι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύτηκαν από τους Αιμοδότες και βοήθησαν στη λήψη δείγματος ΣΑΛΙΟΥ  από τους ενδιαφερόμενους.

 

Ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, ο Εθελοντισμός, η Ανθρωπιά, κοινή δράση του ίδιου νομίσματος σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, Ύμνο στη Ζωή, στην Υγεία, στον Άνθρωπο, στον Πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης στα λίγα λόγια που είπε, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές, υπενθύμισε ότι η Δωρεά Μυελού των Οστών γίνεται πια με πολύ απλό τρόπο δίνοντας δείγμα Σάλιου και ότι αν βρεθείς συμβατός σε καλούν να δώσεις Αρχέγονα Αιμοποιητικά κύτταρα (Μυελό των Οστών), τότε δίνεις 100 γραμμάρια κύτταρα από τη φλέβα σχεδόν όπως δίνεις Αίμα, σε μια διαδικασία που διαρκεί περίπου τρις (3) ώρες, αλλά για τον λήπτη είναι η ίδια η Ζωή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ευθύμη τον Σούπουρα, το café Αγνάντι, τα παιδιά που δούλεψαν, τους μουσικούς, τον πάροχο του ηχητικού, τους μόνιμους συνεργάτες μας Διασώστες (ΕΟΔ)  και βέβαια τους κατοίκους του χωριού που μπήκαν στη λίστα Δωρητών Μυελού των Οστών.

 

Για τη διοργάνωση

 

Τσαουσίδης Θεόδωρος

Login

ΚΕΔΜΟΠ