15 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Created: 14 February 2015

Ο καρκίνος στο παιδί Δεν είναι κληρονομικός, Δεν είναι μεταδοτικός!

Σκέψου να είσαι ΕΣΥ ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σώσει κάποιο παιδάκι…
Πόσο μαγικό συναίσθημα!!! Ένα ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ, που μόνο εσύ μπορείς να το προσφέρεις, μην αδιαφορείς, μην γυρνάς το κεφάλι…
 

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ας πάρουμε μία σημαντική απόφαση για τη δική μας ζωή αλλά και για τη ζωή κάποιου άλλου… Ας πάρουμε την απόφαση να γίνουμε δωρητές Ζωής!

 Για κάθε έναν από εμάς είναι μια απλή πράξη, όμως για κάθε ένα από τα παιδιά που νοσούν είναι η ΖΩΗ.


Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπάνια από καρκίνο, περίπου 100 φορές σπανιότερα από τους ενήλικες. Ωστόσο, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, αν εξαιρέσουμε τους θανάτους που οφείλονται σε ατυχήματα.
Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες νοσούν τα παιδιά είναι οι λευχαιμίες, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων που στην ογκολογία ονομάζονται συμπαγείς όγκοι.

Δυστυχώς στην περιοχή μας έχουμε πολλά κρούσματα καρκίνου σε παιδιά, ο καρκίνος όμως δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Φλόγα”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον παιδικό καρκίνο, δεν υπάρχει πρόληψη.

Υπάρχει όμως δράση… Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι και οργανωμένοι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, που προσφέρουν Αίμα, Αιμοπετάλια, αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (Μυελό των Οστών, Βλαστοκύτταρα).

 Είναι τόσο απλό να σώσεις μία ζωή, μην το αμελείς… Ενημερώσου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και  γίνε Αιμοδότης, δότης Αιμοπεταλίων, Βλαστοκυττάρων (σε συνεργασία με το Γ.Ν.Θ. « Γ. Παπανικολάου»), Μυελού των Οστών (σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) τα μέλη του συλλόγου μας δίνουν δείγμα με στοματικό επίχρισμα (σάλιο)).

Έλα να χτίσουμε μια Γέφυρα Ζωής για όλα αυτά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!!!

Login

ΚΕΔΜΟΠ